LEVENSR. HANDELEN OPLEIDING

Bij een LEH-opleiding leert men wat te doen, maar vooral ook wat te laten bij levensbedreigend gevaar. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden LOTUS slachtoffers ingeschakeld die diverse ongevalsituaties, wonden en letsels uitbeelden en de cursist een beter inzicht verschaffen in wat er in een slachtoffer omgaat.

Inhoud cursus

De cursus Levensreddend Handelen is een voor het bedrijf op maat gemaakte EHBO cursus.
Onderwerpen die aan bod komen:
• Vijf belangrijke punten
• Geen lijn (reactie)
• bewustzijn, reanimatie, van de buik naar de rug draaien, noodvervoersgreep van Rautek
• Stoornissen in het bewustzijn epilepsie, suikerziekte, hersenschudding, beroerte, Agina Pectoris, hart infarct
• Plaatselijk letsel
• wonden, verbranding, kneuzing/ verstuiking, botbreuken/ ontwrichting, oogletsel, shock, wervelletsel, onderkoeling, oververhitting (deze zullen beperkt behandeld worden: voor uitgebreide behandeling verwijzen we naar de EHBO opleiding)

Optioneel komen de elektriciteitsletsels en vergiftiging aan bod.

Optioneel kunnen in onderling overleg met het bedrijf voor hun relevante onderwerpen toegevoegd worden.

Voor wie

De LEH cursus is bedoeld voor iedereen die wil weten wat te doen, maar vooral ook wat te laten bij Levensbedreigend gevaar.

Duur cursus

De opleiding voor het certificaat Levensreddend Handelen omvat een lesduur van 16 uur. De opleiding wordt in 2 dagen gegeven.

Certificaat

De cursus wordt niet afgesloten met een landelijk examen van het Oranje Kruis maar met een eigen examen van Alles PalettiR. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Zodoende ontvangt de cursist bij goed gevolg een eigen certificaat Levensreddend Handelen van Alles PalettiR. Het certificaat LEH is 1 jaar geldig en wordt telkens voor 1 jaar verlengd. Om voor verlenging in aanmerking te komen moet de cursist per jaar een herhalingsles volgen. Dit zijn 8 lesuren op jaarbasis.

Data

Momenteel zijn er geen data gepland. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.