VIL VCU

VIL VCU is bedoeld om intercedenten en leidingevenden veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongevallen te verminderen. Om een goede integratie van de veiligheidsgedachte te waarborgen, is het noodzakelijk dat alle intercedenten en leidinggevenden binnen de betreffende organisatorische eenheid een formele veiligheidsopleiding gevolgd hebben. De cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche zowel de vereiste basiskennis te geven, als specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid inzake de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven.

Inhoud cursus

In de cursus leren intercedenten en leidinggevenden hoe ze onveilige situaties kunnen herkennen en krijgen ze inzicht in maatregelen die ze dienen te nemen om risico’s te vermijden.
Onderwerpen die o.a. in de cursus aan bod komen:
•Welzijnswetgeving
•Wetgeving voor intermediaire arbeidsmarkt
•Arbeidsrisico’s
•Ontstaan en gevolgen van arbeidsongevallen
•Veilig werken
•Procedures en werkvergunningen
•Ergonomie

Voor wie

De cursus VIL VCU is bedoeld voor alle intercedenten en leidinggevenden van bedrijven in de uitzendbranche. De cursist heeft geen vooropleiding nodig, basisonderwijs is voldoende.

Duur cursus

De cursus VIL VCU duurt 2 dagen. Na afronding van de cursus zullen de cursisten het examen afleggen. Dit examen wordt door een gecertificeerd examenbureau afgenomen en bestaat uit 70 meerkeuze vragen.

Certificaat

Cursisten die het examen succesvol hebben afgerond krijgen het diploma en pasje VIL VCU verstrekt. Deze hebben een geldigheidsduur van 10 jaar. Iedere 10 jaar dient de opleiding opnieuw te worden gevolgd.

Data

       
VCA - Cursusduur: 1 dag met zelfstudie   

*maandag 10 december 2018

* donderdag 28 maart 2019

VCA - Cursusduur: 2 dagen    

*maandag 3 & 10 december 2018

* donderdag 21 & donderdag 28 maart 2019