Ontruimingsplattegronden en alarminstructiekaarten

Wat zijn ontruimingsplattegronden en alarminstructiekaarten?

Ontruimingsplattegronden moeten aangeven waar de aanwezigen in het gebouw zich bevinden en wat zij moeten doen bij brand, zodat de risico’s worden beperkt en er veilig gevlucht kan worden.

Ontruimingstekeningen zijn onderdeel van het bedrijfsnoodplan (BNO) en worden opgesteld conform de NEN 8112 (algemene regels) en de NEN 1414 (inrichting).

Alarminstructiekaarten zijn kaarten met veiligheidsinstructies wat te doen bij een ongeval, brand of ontruiming. Ze worden op die plaatsen gebruikt waar geen ontruimingsplattegrond geplaatst hoeft te worden maar waar wel instructie in het kader van calamiteiten noodzakelijk is.

Wat kunt u van ons verwachten?

Als eindproduct ontvangt u aluminium A3 kliklijsten met gesealde ontruimingsplattegronden van de bouwkundige plattegronden met de daarop aangegeven brandpreventieve voorzieningen met daarlangs de instructietekst “Wat te doen bij calamiteit” en de gebezigde pictogrammen.

Verder aluminium A5 kliklijsten met gesealde alarminstructiekaarten met de  instructietekst “Wat te doen bij brand” en de gebezigde pictogrammen.

Bovendien wordt er een overzichtstekening geleverd van het gebouw met hierop aangegeven de locaties van de ontruimingsplattegronden en ontruimingstekeningen worden gemaakt en geleverd t.b.v. het BNO.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of een vrijblijvende afspraak om uw specifieke situatie en wensen te bespreken.

  • Modern opleidingscentrum in Maasbree
  • Incompany maatwerk trainingen
  • Totaalpakket voor bedrijven en particulieren
  • Gecertificeerde instructeurs