Stop de bloeding – red een leven

De overlevingskansen van slachtoffers van grote ongelukken of bijvoorbeeld geweldsdelicten kunnen aanzienlijk verhoogd worden door omstanders en (niet-medische) hulpverleners. Elke seconde telt en door ernstig bloedverlies adequaat te stelpen, worden levens gered. De training “Stop de bloeding – red een leven” leert u hoe een ernstige bloeding snel en effectief te stelpen is. Het is tegenwoordig een verplicht onderdeel van de EHBO Opleiding. Daarnaast verwerken we de training in voorkomende gevallen ook in BHV Herhalingen.

Inhoud training

Bij 40% van de 3500 mensen die in Nederland jaarlijks overlijden aan de gevolgen van een verwonding is massaal bloedverlies de oorzaak. Tijdens de training leert u ernstige bloedingen te herkennen en hoe u in zo’n geval snel kunt handelen om de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten tot professionele medische hulpverlening ter plaatse is.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Herkennen en stoppen van een ernstige bloeding.
  • Oefenen en aanleggen van hemostatische gazen in een bloedende wond.
  • Aanleggen van een tourniquet.

Voor wie

De cursus “Stop de bloeding – red een leven” kan door iedereen gevolgd worden. Het kan zijn dat uw werkgever verplicht is om personen met deze vaardigheden in dienst te hebben, maar de cursus wordt ook gevolgd door vrijwilligers die werkzaam zijn in situaties waar deze kennis nuttig is, door BHV’ers, brandweermannen/vrouwen, politieagenten of militair personeel.

Duur cursus

De opleiding voor het certificaat “Stop de bloeding – red een leven” wordt gegeven als onderdeel van de EHBO Opleiding of BHV Herhaling. Tijdens de training worden de vaardigheden van de cursist getoetst.

Certificaat

Cursisten die de training met goed gevolg doorlopen, krijgen na afloop het certificaat “Stop de bloeding – red een leven”. Dit certificaat is 4 jaar geldig.

Momenteel zijn er voor deze cursus geen data gepland. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Modern opleidingscentrum in Maasbree
  • Incompany maatwerk trainingen
  • Totaalpakket voor bedrijven en particulieren
  • Gecertificeerde instructeurs