BHV Herhaling met e-learning

Iedere werkgever dient conform de Arbo-wet zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn personeel. Om in het geval van calamiteiten te zorgen dat schadelijke gevolgen tot een minimum beperkt blijven, moeten er onder andere bedrijfshulpverleners worden opgeleid. Dit betekent dat de BHV’er zijn kennis en vaardigheden door oefening op peil moet houden. Door de BHV’er jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, kan de werkgever aantonen te voldoen aan de verplichting.

Inhoud cursus

De nadruk ligt vooral op de praktijk die zoveel mogelijk wordt afgestemd op de aanwezige groep of het bedrijf waar de cursus plaatsvindt.
Onderwerpen die in de cursus herhaald worden:
• Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
• Het beperken en bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
• Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting
• Het alarmeren van en samenwerken met de gemeentelijke of regionale brandweer en andere hulpverleningsorganisaties

Voor wie

De BHV herhaling is bedoeld als een opfriscursus voor werknemers die reeds zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener zodat ze bij een calamiteit op het bedrijf actie kunnen ondernemen totdat er professionele hulpverlening komt.

Duur cursus

De BHV Herhaling dient ieder jaar te worden gevolgd. Wij bieden twee mogelijkheden aan:
1. BHV herhaling met e-learning.
Het theoriegedeelte wordt gemaakt door middel van e-learning. Het praktijkgedeelte bestaat uit 1 dagdeel (een ochtend of een middag). In dit dagdeel wordt het praktijkgedeelte van zowel de eerste hulp als brand en ontruiming behandeld.

2. BHV herhaling zonder e-learning.
Deze herhaling neemt 2 dagdelen in beslag: 1 Dagdeel eerste hulp, reanimatie en AED en 1 dagdeel brandbestrijding, ontruiming en communicatie. Tijdens de lessen bedrijfshulpverlening gaan theorie en praktijk hand in hand. De stof uit de opleiding wordt in het kort herhaald.

Certificaat

Cursisten die de herhaling succesvol hebben afgerond krijgen het certificaat eerste hulp, reanimatie en AED, brandbestrijding en ontruiming. Dit certificaat is te downloaden en te printen door in te loggen op de eigen account bij het NIBHV. De cursist ontvangt geen papieren certificaat of pasje.

september 2024
oktober 2024
november 2024
december 2024
Momenteel zijn er voor deze cursus geen data gepland. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Modern opleidingscentrum in Maasbree
  • Incompany maatwerk trainingen
  • Totaalpakket voor bedrijven en particulieren
  • Gecertificeerde instructeurs